Smučarske palice

Medtem ko smučate po gorskih terenih, se zanašate na orodje, ki včasih ne prejme priznanja, ki si ga zasluži - smučarske palice. Izbor pravih smučarskih palic je ključnega pomena za zagotavljanje varnega in zabavnega smučanja. Vaše palice so tudi vaši spremljevalci pri začenjanju zavojev, zavijanju in vzdrževanju ravnotežja na različnih terenih. Poznamo več vrst smučarskih palic,ki se razlikujejo po uporabi. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

morePokaži več

Barva

Razpoložljivost

Cena

0- 64 /79

Smučarske palice

Predstavljajte si drsenje po nedotaknjenih smučiščih, svež gorski zrak na obrazu in osvobajajočo svobodo smučanja. Medtem ko smučate po gorskih terenih, se zanašate na nepogrešljivo orodje, ki včasih ne prejme priznanja, ki si ga zasluži - smučarske palice.Ti neopazni spremljevalci odigrajo ključno vlogo v vaši izkušnji smučanja, zagotavljajo nadzor, ravnotežje in natančnost. 

Funkcije smučarskih palic

Smučarske palice so ključno orodje za vsakega smučarja. Opravljajo vsaj tri ključne funkcije:

Omogočajo držanje smeri, pomagajo pri vstopanju v zavoj  in zagotavljajo, da ostanete v želeni smeri med vožnjo.

V začetku oziroma pri vstopu v zavoj vam smučarske palice pomagajo pričeti vaše gibe, kar predstavlja ključen vidik vaše smučarske tehnike.

Palice pa so potrebne tudi za ohranjanje stabilnosti na smučeh. Zagotavljajo potrebno podporo, medtem ko se premikate po različnih terenih.

Kaj upoštevati pri nakupu smučarskih palic

Izbira popolnega para smučarskih palic vključuje tehtanje več ključnih dejavnikov:

Razmislite o vrsti smučanja, ki jo boste izvajali. Palice so lahko bolj prilagojene alpskemu, turnemu ali freeski smučanju. Smučarske palice so izdelane iz različnih materialov, vključno z aluminijem in ogljikovimi vlakni. Vsak material ima svoje edinstvene lastnosti, ki vplivajo na težo in vzdržljivost. Različni slogi smučanja in stopnje spretnosti zahtevajo palice različnih tež. Začetniki in tisti, ki si želijo sproščenega smučanja, lahko izberejo lažje palice, medtem ko se napredni smučarji odločijo za močnejše oz. posledično težje izvedbe. Na težo v veliki meri vpliva tudi izbran material. Premer palice prav tako vpliva na trdnost in težo. Tanjše palice so lažje, debelejše pa bolj robustne. Ročaji palic so različnih oblik in materialov. Izberite tiste, ki vam ustrezajo glede na udobje in vaš stil smučanja. Zapestni trakovi pomagajo pri pravilni pritrditvi palic na vaše roke. Poskrbite, da so udobni in prilagodljivi.

Velikost košaric na konicah palic določajo njihovo učinkovitost pri različnih vrstah snežnih pogojev in podlag. Večje košarice so idealne za globok pršič, manjše pa za urejene proge.

Konice palic igrajo ključno vlogo pri prodornosti in stabilnosti. 

Glavne vrste smučarskih palic

Turne palice: Te palice so zasnovane za turne smučarske izlete in turno smučanje. Običajno so lahke in prilagodljive, da se prilagajajo različnim terenom. Palice imajo običajno  teleskopsko zasnovo in nižji profil košaric. So velikokrat brez trakov, ki bi nas ovirali pri vzpenjanju, predvsem pa so lahko nevarne pri spustih.

Freeski palice: Palice za freeski smučanje se lahko pojavijo tako v teleskopski verziji kot v običajni krajši verziji. 

Alpske palice: Alpske palice so vsestranske in primerne za smučanje po urejenih progah. So krajše od turnih palic in z manjšim premerom košaric.

Naša ponudba smučarskih palic vključuje izdelke priznanih blagovnih znamk, kot so Black Crows, Armada, Dynafit, Gabel, Komperdell in še mnoge druge.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. Ta storitev vam omogoča, da preizkusite različne modele smuči, preden se odločite za nakup, in zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.