Plazovne žolne

Plazovne žolne so vitalni del opreme za zimske gorske športe, ki omogočajo hitro lociranje zasutih. Plazovna žolna je elektronska naprava, ki oddaja in sprejema radijski signal. V primeru plazu vsak član skupine uporablja svojo žolno, da locira zasute osebe. Žolne so običajno opremljene z oddajnikom in sprejemnikom. Pri nakupu je pomembno upoštevati domet, enostavnost uporabe, funkcije iskanja, življenjsko dobo baterije in zanesljivost. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Blagovna znamka

Razpoložljivost

Barva

Leto

Cena

0- 8 /8

Plazovne žolne

Plazovne žolne so ključni del opreme vsakega gornika, smučarja ali ljubitelja zimskih gorskih športov, ki se podaja v potencialno nevarna plazovna območja. Te naprave so zasnovane za eno samo nalogo: hitro in učinkovito lociranje zasutih oseb pod snegom v primeru plazu.

Plazovna žolna je elektronska naprava, ki oddaja in sprejema radijski signal. V primeru plazu vsak član skupine uporablja svojo žolno, da locira zasute osebe. Žolne so običajno opremljene z oddajnikom in sprejemnikom, ki delujejo na standardni frekvenci 457 kHz.

Kako delujejo plazovne žolne

Ko se aktivira iskalni način, žolna sprejema signale drugih žoln, ki so še vedno v oddajnem načinu. Uporabnik sledi zvočnim in vizualnim signalom na zaslonu žolne, ki ga vodijo do najbližjega signala, kar pomeni, da se približuje zasuti osebi.

Kaj upoštevati pri nakupu

Pri izbiri plazovne žolne je potrebno upoštevati več dejavnikov:

Domet: Večji kot je domet, lažje in hitreje je mogoče locirati zasuto osebo.

Enostavnost uporabe: V stresnih situacijah je ključnega pomena, da je žolna intuitivna in enostavna za uporabo.

Funkcije iskanja: Nekatere žolne ponujajo funkcije za večkratno iskanje, kar je ključno, če je v plazu zasutih več oseb.

Baterija: Dolga življenjska doba baterije je nujna, saj ne veste, kdaj boste žolno potrebovali.

Zanesljivost: Žolna mora biti robustna in zanesljiva, saj mora delovati v ekstremnih pogojih.

Tehnologije in funkcije

Sodobne plazovne žolne vključujejo različne tehnologije, kot so digitalno iskanje, ki omogoča lažje sledenje signalu, in funkcije za označevanje lokacij zasutih, kar omogoča iskanje več zasutih oseb hkrati. Nekatere žolne imajo tudi avtomatski preklop med oddajanjem in iskanjem, kar lahko reši življenje, če reševalec postane zasut med iskanjem.

V naši ponudbi imamo številne zanesljive blagovne znamke, kot so BCA, Black Diamond in Pieps, ki so znane po svoji kakovosti in inovativnosti v kategoriji plazovnih žoln.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele, preden se odločite za nakup, in vam zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.