Smučarska termo oblačila

Termo oblačila oziroma srednji sloj je nepogrešljiv del opreme vsakega ljubitelja zimskih športov. Medtem ko zunanji sloji nudijo zaščito pred vetrom in vodo,  so smučarska in gorniška termo oblačila oziroma srednji sloj ključna plast, ki pomaga ohranjati vaše telo na optimalni temperaturi. Zagotavlja ravnovesje med toploto in zračnostjo, kar omogoča udobno in varno preživljanje časa na snegu in v naravi. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Velikost

Cena

0- 64 /217

Smučarska termo oblačila

Smučanje, zimski sprehodi in gorsko pohodništvo zahtevajo ne le tehnično zunanje oblačilo, ampak tudi pametno kombiniranje oblačil v slojih oziroma plastenje oblačil za ohranjanje toplote in udobja. Medtem ko zunanji sloji nudijo zaščito pred vetrom in vodo,  so smučarska in gorniška termo oblačila oziroma srednji sloj ključna plast, ki pomaga ohranjati vaše telo na optimalni temperaturi.

Kaj so termo oblačila oziroma srednji sloj?

Termo oblačila oziroma srednji sloj je izjemno pomemben del sistema plastenja oblačil. Nahaja se med aktivnim smučarskim perilom oziroma prvim slojem oblačil, ki je običajno neposredno ob koži, in zunanjim slojem, ki je neposredno podvržen zunanjim vremenskim vplivom. Medtem ko osnovni sloj skrbi za odvajanje vlage stran od telesa, srednji sloj služi kot izolacijski sloj, ki ohranja toploto.

Glavne funkcije termo oblačil

Toplota in Izolacija: Termo oblačila so običajno izdelana iz lahkih, a toplotno učinkovitih materialov, ki ohranjajo toploto telesa.

Odvajanje Vlage: Med aktivnostjo se pogosto potimo, zato je ključno, da srednji sloj omogoča hitro odvajanje vlage stran od telesa, da ostanemo suhi in udobni.

Prilagodljivost: Termo oblačila so oblikovana tako, da nudijo svobodo gibanja, kar je pomembno pri dinamičnih športih, kot je smučanje.

Dihanje oziroma zračnost: Kvalitetna termo oblačila dihajo, kar pomeni, da omogočajo pretok zraka skozi material, kar dodatno pripomore k regulaciji temperature.

Kako porabljati termo oblačila?

Plastenje: Termo oblačila lahko nosite kot srednji sloj med osnovnim slojem in zunanjo jakno, glede na vremenske razmere, temperaturo ter intenzivnost aktivnosti pa posamezne kose termo oblačil lahko nosite tudi kot zunanjo plast oziroma zunanje oblačilo.

Prilagajanje: Glede na vremenske pogoje in intenzivnost dejavnosti prilagodite debelino smučarskega ali gorniškega termo oblačila.

Vzdrževanje: Redno vzdržujte smučarsko termo oblačilo z upoštevanjem navodil za pranje in sušenje, da ohranite njegovo funkcionalnost.

V naši ponudbi najdete termo oblačila priznanih blagovnih znamk, kot so Dynafit, Norrona, Picture in Salewa in številne druge, ki so znane po svoji kakovosti, inovativnosti in trajnosti.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele, preden se odločite za nakup, in vam zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.