Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine ActionMama so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

INFORMACIJE O PODJETJU

ALOHA, trgovina in storitve, d.o.o.
Tolstojeva ulica 14, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI34805818
Smo davčni zavezanec
Matična številka: 6258476000
Registrski organ: Okrožno sodišče Ljubljana
Številka registrskega vpisa: 2012/46114

DOSTOPNOST INFORMACIJ:

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

CENE

Vse cene so v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Če izberete dostavo zunaj EU, so cene prikazane brez davka na dodano vrednost (DDV).
Cene, prikazane na spletnem naslovu actionmama.com (Aloha d.o.o.) se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Cene so zavezujoče od trenutka, ko Aloha d.o.o. pošlje stranki e-sporočilo glede potrditve naročila. V primeru, da je podatek o ceni napačen ali se med obdelavo naročila cene spremenijo, ima stranka pravico do odstopa od pogodbe.
Pogodba med Aloho d.o.o. in stranko se po uspešni oddaji naročila in njeni potrditvi shrani elektronsko v podatkovni bazi ter se shrani na strežniku Aloha d.o.o. 
Stranki je pogodba dostopna na pisno zahtevo.

KORAKI NAKUPA

Artikle lahko naročite kot registrirani ali neregistrirani uporabnik 24 ur na dan vse dni v tednu. Ko se odločite za nakup artikla in izberete njegovo opcijo, če je to mogoče, ga dodate v nakupovalno košarico s klikom na gumb »Dodaj v košarico«. V košarico lahko dodajate poljubno število artiklov, prav tako tako jih lahko odstranite kadar želite. Ko vaša košarica vsebuje izbrane artikle kliknite na gumb »Na blagajno«.

 1. KORAK: PREGLED KOŠARICE

​V prvem koraku se vam prikaže pregled košarice. Tukaj lahko ravno tako odstranite izdelke ali pa spreminjate njihovo količino. V kolikor želite izprazniti košarico kliknite na gumb »Izprazni košarico«. Če pa vas zanima še kakšen izdelek , se lahko vrnete nazaj v trgovino s klikom na gumb »Nazaj v trgovino«. K vsakem izdelku lahko dodate tudi opombo, ki je vidna kasneje ob obdelavi vašega naročila. Če ste prepričani v nakup artiklov, kliknete na gumb »Nadaljuj«.

 1. KORAK: IZBIRA NAČINA PLAČILA IN DOSTAVE

Na tem koraku izberete načine plačila in dostave.

NAČINI PLAČILA:

 • Po povzetju ob dostavi paketa.
 • Ob prevzemu v trgovini ActionMama na Dunajski cesti 177, 1000 Ljubljana.
 • S kreditno kartico Activa, MasterCard, Visa, Maestro
 • Z nakazilom na TRR račun podjetja Aloha d.o.o po izdanem predračunu. Ob naročilu kupec po elektronski pošti prejme predračun, blago se kupcu odpremi po prejemu sredstev na račun prodajalca.
 • S plačilom preko PayPal-a je možno izvesti plačilo s kreditnimi in debetnimi karticami. V primeru da ima artikel znižano ceno se pri plačilu preko Pay-Pal-a popust zniža za 3%.
 • Plačilo na obroke LeanPay hiter in 100% varen način obročnega nakupovanja, ki od uporabnika ne zahteva obiska banke ali odvečne papirologije. Ob oddaji naročila boste preusmerjeni na varno povezavo plačilnega sistema LeanPay.

Aloha d.o.o kupcu izda račun na tretjem mediju z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. 

NAČIN DOSTAVE:

 • Po pošti za dostavo naročenega blaga v spletni trgovini ActionMama skrbi naš pogodben partner GLS d.o.o. Vsa naročila bodo po prejemu plačila odpremljena še isti ali najkasneje naslednji delovni dan v primeru, da je blago pri nas na zalogi. Ob sobotah, nedeljah in prazniki odpremljanje blaga ne izvajamo. V primeru, da blago ni na zalogi vas v najkrajšem času obvestimo o možnostih dobave, kot je navedeno v pogojih dobave.
 • Osebni prevzem je možen v naši trgovini ActionMama na Dunajski cesti 177, Ljubljana, v primeru, da izberete to opcijo med naročilom.
 • Dostava je za vsa naročila nad 70 € brezplačna, stroški dostave pri naročilih manjših od 70 EUR pa znašajo  5 EUR  in so enotni za celotno Slovenijo.

ZALOGA IN DOBAVA

V spletni trgovini ActionMama ponujamo artikle, ki so na zalogi pri nas ali pri samem dobavitelju oziroma proizvajalcu. Če je artikel pri nas na zalogi, se pod opcijo artikla, ki ste jo izbrali izpiše «Artikel bo pripravljen za pošiljanje v 24 urah«, kar pomeni, da bo artikel odpremljen na vaš naslov isti oziroma najkasneje naslednji delovni dan. V primeru, da artikla ob oddaji naročila ni na zalogi, vas bomo v najkrajšem času obvestili o možnostih dobave, kot je bilo navedeno tudi na artiklu, ki ste ga naročili. V primeru da artikla tudi pri dobavitelju ni na zalogi, vam bomo v najkrajšem času ponudili drug primeren artikel. V kolikor s ponujenim artiklom niste zadovoljni na vašo željo prekinemo pogodbo o nakupu in vam vrnemo denar. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne-dobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

V kolikor imate kodo za popust ali kodo bona jo lahko vnesete in kliknete na »Uporabi kodo«. Če še niste registrirani uporabnik na tem koraku vnesete tudi kontaktne podatke za račun in naslov za dostavo. V zavihku lahko izberete možnost vnosa kontaktnih podatkov za fizične ali pravne osebe. Za nadaljevanje nakupa kliknite na gumb »Nadaljuj«.

 1. KORAK: PREGLED IN POTRDITEV NAROČILA

​V tem koraku imate pregled celotnega naročila z vsemi podatki o nakupu. Za nadaljevanje morate potrditi, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja, ki si jih lahko preberete s klikoma na povezavo. Po pregledu naročila za končno oddajo naročila kliknete na gumb »Oddaj naročilo« in s tem ste zaključili svoj nakup. Po oddanem naročilu prejmete potrditveni email z vsemi podrobnostmi o oddanem naročilu.

 1. KORAK: NAROČILO ODDANO

V tem koraku so prikazani vse podrobnosti o vašem nakupu, ki si jih po potrebi lahko tudi natisnete.

VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prvzema blaga iz kakršnega koli razloga blago vrne. To stori tako, da podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov. Obrazec za odstop od pogodbe najdete TUKAJ. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti nepoškodovano in nerabljeno v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija naročila. Ponudnik vrne celotno kupnino takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

VRAČILO BLAGA KOT REKLAMACIJA

V primeru da kupljeno blago v spletni trgovini ActionMama ne ustreza lastnostim, ki jih je obljubil prodajalec ali če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, lahko kupec blago reklamira.

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije oziroma podjetju GLS. Skupaj bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Za uveljavljanje stvarne napake izpolnite obrazec, ki ga najdete TUKAJ.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila ZVPot

 • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

GARANCIJA

Proizvajalec je, v skladu z zakonom, dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.
Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.
Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka. Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je v naprej dogovorjeno drugače. Vprašanja glede garancij ali reklamacij lahko podate na e-naslov.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Aloha d.o.o. se trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena se lahko spremenijo tako hitro, da Aloha d.o.o. ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V tem primeru bo Aloha d.o.o. kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od naročila ali zamenjavo naročenega blaga.

Fotografije ne zagotavljajo lastnosti blaga. Aloha d.o.o. si prizadeva zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, vendar je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

Aloha d.o.o. si pridržuje pravico do začasne onesposobitve dostopa do spletne strani v primerih tehničnih težav ali vzdrževalnih del. V primeru pojavljanja tehničnih težav si Aloha d.o.o. pridržuje pravico do preklica vseh naročil, izvedenih v obdobju pojavljanja tehničnih težav. V takih primerih bo Aloha d.o.o. v najkrajšem možnem času obvestila stranko o tehničnih težavah ter posredovala navodila glede nadaljnjih postopkov. Stranka mora pred obiskom spletne strani actionmama.com (Aloha d.o.o.) na lastno odgovornost zagotoviti varnost svojih tehničnih sredstev za dostop do spletne strani in varnost uporabniških imen in gesel na spletni strani.

Aloha d.o.o. si pridržuje pravico, da izjemoma odstopi od izvedbe naročila v primerih, ko naročeni izdelki niso več dobavljivi, če je ugotovljena povečana plačilna rizičnost kupca ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih bo stranka o morebitnem odstopu od pogodbe s strani Aloha d.o.o. nemudoma obveščena.

Aloha d.o.o. si pridržuje možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi bistvena zmota v skladu z 46. členom Obligacijskega zakonika. Kot bistvena zmota šteje zmota v bistvenih lastnostih blaga in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za bistvene, Aloha d.o.o. pa v primeru vednosti ne bi sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne zmote v ceni.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika,ki je razviden na spletni strani ponudnika.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec/potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Aloha d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Aloha d.o.o., kot ponudnik blaga in storitev ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.