Vračila

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prvzema blaga iz kakršnega koli razloga blago vrne. To stori tako, da podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov.Obrazec za odstop od pogodbe najdete TUKAJ. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti nepoškodovano in nerabljeno v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija naročila. Ponudnik vrne celotno kupnino takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

 

VRAČILO BLAGA KOT REKLAMACIJA

V primeru da kupljeno blago v spletni trgovini ActionMama ne ustreza lastnostim, ki jih je obljubil prodajalec ali če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, lahko kupec blago reklamira.

 

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije oziroma podjetju DPD. Skupaj bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

 

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Za uveljavljanje stvarne napake izpolnite obrazec, ki ga najdete TUKAJ.

 

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila ZVPot

  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.