ATK VEZI RAIDER 13 EVO 2023

mar 8, 2023 Avtor: ActionMama

Ponujajo vedno bolj izpopolnjene vezi, ki so močnejše, lažje in vedno bolj ergonomične. Za leto 2023 ATK predstavlja novo serijo Freeraider / Raider Evo. Na podlagi zelo uspešnih modelov Raider in Freeraider imajo te vezi dve novi lastnosti, zaradi katerih so ta vezi še boljše

  1. Raider Evo sistem samodejnega zaviranja

ATK je popolnoma na novo zasnoval peto in zavoro smuči. Namesto ročnega sistema s kovinskim gumbom na strani se ob prehodu pete iz načina vzpona v način spusta samodejno aktivira smučarska zavora. To olajša prehode, predvsem pa preprečuje, da bi smuči zdrsnile brez vas, če bi slučajno sneli smuči, preden ste aktivirali zavoro!

 

  1. Prilagoditev sprostitve na prstni enoti

Večina pin vezi omogoča prilagoditev nastavitev DIN le na petah, brez možnosti prilagoditve na glavi. Vezave Freeraider Evo imajo novo zasnovo glavo z možnostjo nastavitve sprostitve DIN na glavi, kar omogoča bolj usklajeno in enakomerno sproščanje vezi.

Raider 13 Evo ima razpon sproščanja od 5 do 13 DIN, ima 25 mm nastavitev dolžine čevlja in tehta le 370 g na smučko, kar je neverjetno za vez, ki ponuja takšno raven nadzora.

Vezje Raider 13 Evo, ki je opremljeno z ATK-jevim sistemom Freeride Spacer, ki zagotavlja stabilno platformo za peto čevlja, je na voljo s kar šestimi širinami zavor za smuči od 86 do 120 mm.

 

Dodatne specifikacije, ki delajo vez ATK RAIDER 13 EVO nepogrešljive za vsakega iskalca sanjskega pršiča.

  • Sistem Easy Entry System®:

Novi geometrijski elementi prstnih delov omogočajo enostavno in samozavestno vstopanje z vsemi tehničnimi čevlji, ki so na voljo na trgu, tudi v primeru obrabljenih podplatov.

 

  • Snow Pack Proof System®:

Sistem za preprečevanje nabiranja snega pod prstnim delom, tudi pri več prehodih v hrib/spust. Prav tako preprečuje obremenitve prstnega dela s snegom, kar zagotavlja popolno lahkotnost v vsakem trenutku.

 

  • Sistem U.H.V.® (Up-hill Hardness Variator):

Ta sistem vam omogoča nastavitev trdote zaklepanja prsta pri vzponih in spustih. Izravnava obrabo prstnega vložka čevlja med leti, zagotavlja ustrezno trdoto zaklepanja za vsakega uporabnika in zmanjšuje pritiske na mehanizem zaklepanja.

 

  • Cam Release System®:

ATK-jev ekskluzivni sistem, ki zagotavlja najbolj stabilno delovanje pri spustu po hribu navzdol na trgu, izredno natančno sproščanje in najmehkejše stopanje pete v panogi.

 

  • Elastic Response System®:

Sistem elastičnega drsenja (14 mm elastičnosti), ki se uporablja na petnem delu in zagotavlja naravno upogibanje smuči (tudi v primeru velikih skokov/kompresij), izboljšuje učinkovitost sproščanja vezi pri obremenitvah vezi in zmanjšuje pritisk na sistem smuči-vezi.

  • Magneto Heel Flaps®

Zagotavljajo 3 različne načine hoje.

S spletne strani ATK.