Metulji in zatiči

Metulji in zatiči za plezanje so nepogrešljivi za varno tradicionalno plezanje. Omogočajo ustvarjanje zanesljivih varovalnih točk v naravnih razpokah, kar je ključnega pomena za varnost plezalca, saj se lahko plezalec na njih zanese v primeru padca. Pri izbiri je pomembno upoštevati material, velikost, težo, zanesljivost in napredne funkcije. Black Diamond je ena izmed vodilnih blagovnih znamk, ki ponuja kakovostne izdelke za plezanje. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Velikost

Cena

64- 83 /83

Metulji in zatiči

Metulji in zatiči za plezanje so ključni elementi opreme za tradicionalno plezanje, ki plezalcem omogočajo ustvarjanje varovalnih točk v naravnih razpokah skale. Ti pripomočki so bistveni za varnost pri plezanju, saj zagotavljajo točke, na katere se lahko plezalec zanese v primeru padca. Razumevanje njihove uporabe in pravilna izbira sta temeljna za vsakega plezalca, ki se odloči za plezanje zunaj urejenih plezališč.

Zakaj in kako uporabljamo metulje in zatiče?

Metulji in zatiči so zasnovani za vstavljanje v razpoke v skali, kjer se razširijo ali zataknejo, da ustvarijo trdno točko za varovanje. Metulji, znani tudi kot friends, so mehanski pripomočki, ki se s pomočjo vzmetnega mehanizma razširijo in prilegajo razpokam različnih širin. Zatiči, po drugi strani, so trdni kosi kovine različnih oblik, ki se zabijejo v ožje razpoke.

Kaj upoštevati pri nakupu?

Material: Iščite izdelke iz trpežnih materialov, kot sta aluminij in jeklo, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in zanesljivost.

Velikost in razpon: Izberite različne velikosti, ki bodo ustrezale širokemu spektru razpok.

Teža: Lahki modeli so prednost pri dolgih vzponih, kjer vsak gram šteje.

Zanesljivost: Prednost dajte preizkušenim blagovnim znamkam z dobrim slovesom v plezalni skupnosti.

Tehnologije in funkcije: Nekateri metulji imajo napredne funkcije, kot so dvojni osni mehanizmi, ki omogočajo večji razpon in boljše prileganje.

Blagovne znamke

Med vodilnimi proizvajalci v tej kategoriji so Black Diamond, ki je znan po svoji inovativnosti in kakovosti. Njihovi izdelki so zasnovani tako, da zagotavljajo maksimalno varnost in učinkovitost pri uporabi.